Markt in Weert wordt grotendeels overdekt met carnaval

Print
Markt in Weert wordt grotendeels overdekt met carnaval

Afbeelding: Lé Giesen

De Markt in Weert zal met carnaval voor een groot deel overkapt zijn, zo heeft stadsvastelaovendjvereinging De Rogstaekers laten weten. Het is voor het eerst dat Weertenaren van zaterdag tot en met dinsdag buiten én droog carnaval kunnen vieren.

In deze vastelaovendj arena komen bovendien drankenbars en foodtrucks te staan en tussen de Martinuskerk en café De Gruijter wordt een groot podium gebouwd.

Hosmiddag
Daar zullen zondag en maandag de prijsuitreikingen plaatsvinden van de grote optocht en de kinderoptocht, met live muziek en een dj  tijdens de hosmiddag voor de kinderen.

Op dinsdagmiddag is het Fieëst oppe Mêrrentj met live artiesten  tot aan de abdicatie van de prins. Op deze manier kunnen de Weerter carnavalsvierders het liedje Kom gaotj mer mej nao de Mêrrentj van het lokaal beroemde zangduo Ed & Frans letterlijk nemen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen