Steven Spielberg maakt remake musicalfilm West Side Story

Print
Steven Spielberg maakt remake musicalfilm West Side Story

Afbeelding: BuzzE

Steven Spielberg gaat een remake van de musicalfilm West Side Story uit 1961 maken.

Hij werkt voor de film samen met scenarioschrijver Tony Kushner. Op sociale media circuleert een oproep voor acteurs en actrices om auditie te doen. De makers zoeken mensen die kunnen zingen én dansen. Over het project is verder nog weinig bekend.

West Side Story is een vrije bewerking van het verhaal van Romeo en Julia en speelt zich af in New York. Tony en Maria behoren bij twee rivaliserende jeugdbendes (de Sharks en de Jets), maar worden toch verliefd op elkaar.
De oorspronkelijke musical is van de hand van Arthur Laurents. Stephen Sondheim en Leonard Bernstein maakten de liedjes als Tonight, Maria en America. Het stuk ging in 1957 in première, Robert Wise maakte er in 1961 een film van met Natalie Wood en Richard Beymer in de hoofdrollen. De film werd destijds bekroond met tien Oscars.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen