Eis: twaalf jaar cel tegen gevangene die overvallen pleegde tijdens verlof

Print
Eis: twaalf jaar cel tegen gevangene die overvallen pleegde tijdens verlof

De supermarkt in Geleen direct na overval met kerst in 2016 Afbeelding: Etienne Zegers

Voor de rechtbank in Den Bosch is 12 jaar cel geëist tegen Issam T. uit Sittard, voor het plegen van drie gewapende overvallen.

Die vonden plaats in Geleen, Overloon en Someren.

Supermarkt
Op eerste kerstdag 2016 werd een supermarkt in Geleen overvallen. Enkele weken later waren een drogisterij in Someren en het kantoor van een vakantiepark in Overloon aan de beurt.

Issam T. verbleef ten tijde van de overvallen in gevangenis Ter Peel in Evertsoord. Hij kreeg in 2008 vijftien jaar cel voor zijn rol in de kofferbakmoord in Heerlen een jaar daarvoor. Hij zou de overvallen in Geleen, Someren en Overloon hebben gepleegd tijdens weekendverlof. Zijn detentie liep ten einde. Daarom had hij ieder weekeinde verlof en droeg dan een enkelband. 

Wapen in cel
Bij zijn arrestatie in februari vond de politie in zijn cel in Evertsoord een geladen pistool. En in zijn auto op de parkeerplaats lag een automatisch wapen. De verdachte zei vrijdag voor de rechtbank dat hij zich bewapend had sinds hij weer tijdelijk naar buiten mocht omdat hij vreesde voor wraak van nabestaanden van  de in 2008 vermoorde man.

Medeverdachte
Het OM vindt dat de 19-jarige Tyrone S. uit Lelystad, die bij een van de overvallen betrokken zou zijn geweest, zes jaar de cel in moet. Bij die beroving van de Jan Linders aan de Markt in Geleen op eerste kerstdag 2016 zou Issam T. het personeel gedwongen hebben geld uit de kluis te halen. Medeverdachte S. wordt ervan beschuldigd dat hij het personeel  heeft afgeleid door te doen of hij ziek was en hulp nodig had.

De buit was 60.000  euro. Voor de overvallen in Someren en Overloon heeft de politie tot nu toe geen medeverdachten kunnen oppakken. Op camerabeelden is wel te zien dat meerdere mannen bij de misdrijven betrokken waren. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen