'Valkenburg wordt zwaarste WK ooit'

Print
Wout van Aert kan geen zwaarder veldritparcours bedenken dan dat van het WK volgende week in Valkenburg. "Het is zwaarder dan Namen, zwaarder dan de Koppenberg”, zei de Belgische WK-favoriet vrijdagmiddag na afloop van de verkenning van het parcours.

"Elke ronde is de laatste drie minuten een lange strook bergop, dat is een moordende klim. Er zitten enkele loopstroken tussen en er zal veel modder liggen.” Van Aert maakte tijdens de verkenning een slipper: "Daar gaan we er heel veel aan zien volgende week. De schuine kanten, de plakkende klei: het wordt een enorm spektakel”, klonk Van Aert onder de indruk.

Zwaar
Zijn bondscoach Sven Vanthourenhout deed er nog een schepje bovenop: “Ik geloof niet dat er ooit zo'n zwaar WK-parcours is geweest. Alleen de twee bruggen voor de finish waren wat mij betreft niet nodig geweest, die maken het nog zwaarder.”

Topfavoriet
Voor Vanthourenhout is Mathieu van der Poel logischerwijs (hij won bijna alle crossen) de topfavoriet, maar: "De keren dat Van Aert Van der Poel versloeg was het op dit soort rondjes, zoals in Namen. Dus als het ergens kan is het hier en als iemand het kan, is het Wout.”

Het WK wordt zaterdag 3 en zondag 4 februari verreden.