Verdacht fraudepaar Gennep op borgtocht vrij

Print
Verdacht fraudepaar Gennep op borgtocht vrij

Er werd voor tientallen miljoenen euro's beslag gelegd op onder meer Chinese kunst. Afbeelding: FIOD

Gennep - Het echtpaar dat in oktober in Gennep werd aangehouden op verdenking van miljoenenfraude, witwassen, valsheid in geschrifte en illegaal bankieren komt vrijdag op borgtocht vrij.

Het stel heeft met het Openbaar Ministerie (OM) een contract afgesloten en afgesproken dat ze alles waar beslag op is gelegd kwijtraken als ze zich niet aan de voorwaarden houden en bijvoorbeeld op de vlucht slaan. De waarde van het beslag bedraagt enkele tientallen miljoenen euro's.

Valse boekhouding
Herman van O. (81) en zijn vrouw Chun L. (61) worden ervan verdacht dat ze winsten die ze in Nederland hebben gemaakt via een valse boekhouding hebben verplaatst naar hun bedrijven in Hongkong. Volgens diverse media werden hun namen genoemd in de zogenoemde Panama Papers. Hun criminele voordeel is geschat op 41 miljoen euro.

Kunst
Tegelijk met hun aanhouding in oktober werd beslag gelegd op Chinese kunst, auto's, een Frans vakantiepark, een jachthaven in Nederland en tegoeden op bankrekeningen in Duitsland, Hongkong, Frankrijk en Panama.

Lees ook: 'Er werd altijd vanalles bezorgd, maar klanten zag je nooit'

De rechtbank in Den Bosch ging vrijdag akkoord met de borgtochtafspraken. De gigantische borgsom is volgens het OM nodig vanwege het grote vluchtgevaar van de verdachten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen