Celstraf en tbs met dwangverpleging voor klappen met kettingslot

Print
Celstraf en tbs met dwangverpleging voor klappen met kettingslot

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Rachid P. (25) uit Nieuwstadt krijgt een jaar celstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd. Dat besliste de rechtbank in Roermond vrijdag.

P. sloeg in januari vorig jaar een plaatsgenoot met een ruim een kilo wegend kettingslot op zijn hoofd en beet hem daarbij toe ‘ik sla je dood’. Het slachtoffer liep een hoofdwond en een hersenschudding op.

Poging tot moord
Volgens de rechtbank maakte P. zich schuldig aan poging tot moord. Al eerder op de bewuste dag was P. op zoek gegaan naar de man. In het verleden viel P. het slachtoffer ook al vaker lastig en dreigde hem iets aan te doen.

Stoornis
P. zelf stelde twee weken geleden zich niets te kunnen herinneren van de zaak. Hij weigerde mee te werken aan elk psychologisch onderzoek. Toch werd geconcludeerd dat P. een psychotische stoornis heeft. De rechtbank oordeelt nu dat P. verminderd toerekeningsvatbaar is en dat hij  dusdanig gevaarlijk is voor de veiligheid van anderen dat een gedwongen tbs-behandeling noodzakelijk is. Twee weken geleden had justitie tbs met dwangverpleging geëist. 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen