Mavo-leerlingen kunnen op Rombouts-college Brunssum blijven

Print
Mavo-leerlingen kunnen op Rombouts-college Brunssum blijven

Afbeelding: iStock

Brunssum - Rond de vijftig mavo-leerlingen kunnen hun opleiding afmaken bij het Rombouts-college in Brunssum. Dat zegde schoolbestuur LVO Parkstad toe in twee ouderavonden.

LVO kondigde eerder aan dat de school in Brunssum krimpt van vijfhonderd leerlingen nu naar rond de tweehonderd. Het Rombouts-college gaat over op een nieuw leersysteem.

Begrip
Leerlingen die niet in de brugklas zitten of komend schooljaar niet naar de eindexamenklas gaan zouden naar een andere school worden begeleid. Veel ouders zijn daar teleurgesteld over. Maar ze hebben wel begrip voor de stap. Die is nodig omdat het aantal leerlingen te laag wordt om alle klassen en keuzeprofielen overeind te houden.

Lees ook: Rombouts-college Brunssum krimpt en vernieuwt

Ook Desiree Ranft van de ouderraad en de medezeggenschapsraad is positief over het nieuwe leersysteem, al begrijpt ze de teleurstelling bij een aantal ouders.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen