Frauderende projectleider Woonpunt op staande voet ontslagen

Print
Frauderende projectleider Woonpunt op staande voet ontslagen

Afbeelding: iStock (ter illustratie)

Valkenburg / Walem - Een projectleider van Woonpunt is na 32 jaar op staande voet ontslagen omdat hij allerlei privé-uitgaven door de wooncorporatie heeft laten betalen.

Gipsplaten en tegels voor de verbouwing bij zijn dochter, mobiele toiletten voor een feestje bij zijn zoon, potten verf voor de carnavalswagen van zijn zoon: het werd allemaal betaald met geld van Woonpunt. 

Geschrokken
Daarnaast heeft de man uit Valkenburg een eenmanszaak in vastgoedadvies, waarmee hij geprofiteerd heeft van zijn werk bij Woonpunt. Volgens woordvoerder Roel Haanen van de corporatie zijn medewerkers geschrokken, aangeslagen en voelen ze zich verraden. "Het is allemaal geld van de huurders waar we het over hebben."

Bedrijfsrecherche
De misstanden zijn aan licht gebracht door Hoffmann Bedrijfsrecherche, dat door Woonpunt was ingeschakeld na signalen over de projectleider. Hoeveel schade de corporatie heeft geleden is niet berekend, maar is niet astronomisch. "Het maken van zo’n optelsom zou duurder zijn geweest dan de schade", schat Haanen in.

Wegschrijven
Voor de verbouwing van het huis van zijn dochter heeft hij rond de vijftienhonderd euro aan gipsplaten, tegels en kleinmateriaal door Woonpunt laten betalen. Dat deed hij door de kosten weg te schrijven op de renovatie van de Acaciastraat in Heerlen, een project dat onder zijn leiding stond. Ook andere privékosten zijn ondergebracht bij lopende projecten op de zogeheten meerwerklijst.

Zakelijke relaties
Voor zijn advieswerk had de man heeft toestemming gekregen van Woonpunt. "We hebben afgekaderd wat wel en niet kan. Maar dit ging veel verder dan waar Woonpunt akkoord op heeft gegeven." Zo heeft hij zakelijke relaties van Woonpunt opdracht gegeven werk te verrichten voor zijn eenmanszaak.

Verder was hij namens Woonpunt betrokken bij grondverkoop aan Mulleners Vastgoed, terwijl hij vanuit zijn eigen bedrijf een opdracht van Mulleners kreeg. Twee tekenaars van Woonpunt zette hij vervolgens aan het werk voor een opdracht van Mulleners aan hem.

Rechtbank
De man heeft zijn ontslag bij de rechtbank aangevochten en daarbij nog 179.000 euro aan vergoeding geëist van Woonpunt, maar de rechtbank in Maastricht heeft dat afgewezen omdat zijn gedrag ernstig verwijtbaar is. Ook zijn lange dienstverband en goede functioneren deden daar niets aan af.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje