Spookrijder A79 moet naar Pieter Baancentrum

Print
Spookrijder A79 moet naar Pieter Baancentrum

Afbeelding: De LImburger

Een 34-jarige man uit Hoensbroek, die al jaren zware verkeersdelicten pleegt en daarbij geregeld levens van anderen in gevaar brengt, moet ter observatie naar het Pieter Baancentrum.

Tot hij daar geplaatst kan worden, blijft hij vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Maastricht vrijdagmiddag bepaald.

Spookrijder
Jan K. staat nu terecht omdat hij in september vorig jaar onder meer heeft spookgereden over de vluchtstrook van de A79 tussen Valkenburg en Maastricht. Hij ramde een politieauto, die hem wilde stoppen en reed plankgas achteruit toen een agent achter zijn auto stond.

Lees ook: Politie lost schoten bij achtervolging op A79

Strafblad
Volgens officier van justitie Georges van den Eshof beslaat K.’s strafblad 29 pagina’s, met allemaal soortgelijke feiten. Hij weigerde mee te werken aan onderzoek door gedragsdeskundigen, die de rechtbank ook adviseerden deze verdachte naar het Pieter Baancentrum te sturen. K. zelf zei voor de rechtbank dat hij nu alle medewerking zou verlenen als hij maar niet naar het PBC hoefde, maar daar geloofde de rechtbank niet in.

Aangehouden
K’s raadsman Arthur Vonken probeerde haast tegen beter weten in het voorarrest van zijn cliënt geschorst te krijgen, maar dat verzoek wees de rechtbank af. De zaak is aangehouden voor onbepaalde tijd.   

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen