Onderzoek naar asbest in restanten van ingestorte huis

Print
Onderzoek naar asbest in restanten van ingestorte huis

Afbeelding: David Dunnaway

Tegelen - De gemeente Venlo laat onderzoeken of er asbest aanwezig is in de restanten van de woensdag ingestorte woning in de Bergstraat in Venlo.

Het is daarom nog onduidelijk wanneer het puin in de straat opgeruimd wordt. Een woordvoerder van de gemeente zegt niet in te kunnen schatten wanneer dit gaat gebeuren.

Aansprakelijk
De advocaat van de vrouw wier huis woensdag instortte vindt dat de gemeente aansprakelijk is voor de schade aan het huis.

Advocaat René Menting heeft de gemeente Venlo afgelopen najaar al aansprakelijk gesteld voor de scheuren, vochtschade en schimmelvorming die sinds 2009 in de woning ontstonden.

Het huis stortte woensdagmiddag rond vier uur volledig in elkaar. Het pand lag op een bouwlocatie in de wijk Q4. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen