Vrouw op luchthaven gesnapt met coke in bh, slipje en maag

Print
Vrouw op luchthaven gesnapt met coke in bh, slipje en maag

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Een vijftigjarige Nederlandse vrouw is vrijdag betrapt op het vliegveld van Düsseldorf toen ze tientallen bolletjes cocaïne probeerde te smokkelen.

Die zaten in haar bh en haar ondergoed verstopt. Bovendien had ze bolletjes doorgeslikt.

Over de identiteit van de Nederlandse is verder niets bekend. De woordvoerder van de Bundespolizei die over de zaak gaat, was vrijdagmiddag niet beschikbaar voor meer informatie.

In onderbroek
Volgens de Duitse politie liep de vrouw tegen de lamp bij de veiligheidscontrole voor vertrek. Een scanner ontdekte dat iets niet klopte. Bij een controle door de douane bleek vervolgens dat in haar bh 34 cocaïnebolletjes genaaid waren. In haar onderbroek had ze nog veertien bolletjes verstopt.

Bolletjes ingeslikt
Tijdens een röntgencontrole bleek dat ze ook twintig bolletjes had ingeslikt. In totaal vervoerde ze zo 765 gram, wat bij verkoop ongeveer 60.000 euro waard zou zijn geweest.

Een reisgenoot van de vrouw was al door de controle gekomen. Hij werd alsnog tegengehouden bij de gate en eveneens opgepakt, meldt de politie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen