SBS 6 stopt met hitserie Dokter Tinus

Print
SBS 6 stopt met hitserie Dokter Tinus

Dokter Tinus Afbeelding: SBS6

Dokter Tinus keert niet meer terug op de buis. SBS 6 heeft besloten na zes seizoenen te stoppen met de komische dramaserie waarin Thom Hoffman de hoofdrol speelt. Dat bevestigt de zender aan deze website.

"Bij programma’s waarvan de resultaten teruglopen, maken we de afweging om te stoppen", laat een woordvoerder van de zender weten. "Na zes seizoenen van Dokter Tinus constateren wij een daling in cijfers. Het marktaandeel van het laatste seizoen in de doelgroep 20-54 jaar, waar SBS 6 zich op richt, is 25 procent lager ten opzichte van het gemiddelde van de voorgaande seizoenen."

Dalende kijkcijfers
De woordvoerder vervolgt: "Het continueren van een serie die dalende cijfers laat zien, zou zeker in dit geval ook nog afbreuk doen aan het eerdere succes van Dokter Tinus. Om deze reden komt er geen nieuw seizoen maar kijken wij met een zeer tevreden gevoel terug op de serie.”

Laatste seizoen
Afgelopen najaar was het laatste seizoen van Dokter Tinus, een Nederlandse remake van de oorspronkelijk Britse serie Doc Martin, te zien. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen