Provincie wil station De Kissel sluiten, Heerlen niet

Print
Provincie wil station De Kissel sluiten, Heerlen niet

Station De Kissel in Heerlen. Afbeelding: Luc Lodder.

Er bestaat onenigheid over de toekomst van station De Kissel in Heerlen. De provincie wil de halte sluiten, Heerlen niet.

Moet het station De Kissel openblijven of niet? Provincie en gemeente Heerlen gaan daarover in discussie nu het kleine station vanaf 2018 twee jaar dicht moet vanwege werkzaamheden aan het spoor en de start van de Drielandentrein van Maastricht naar Aken.

Alternatief
Het station wordt door minder dan honderd reizigers per dag gebruikt. Die mensen hebben tijdens de twee jaar sluiting een alternatief gevonden, is de verwachting.

Het is de vraag of die reizigers terugkeren als De Kissel weer opengaat in 2020-2021. Bovendien moet het station voor ruim één miljoen euro worden uitgebreid met een tweede perron.

Aantrekkelijker
Heerlen wil het station graag openhouden. "We verwachten dat De Kissel na de werkzaamheden aantrekkelijker wordt. Daar ligt ook een P&R-voorziening. Als je dat stimuleert, biedt dat nieuwe kansen en wordt het drukker”, zegt een gemeentewoordvoerder.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen