‘Goedkope’ renovatie eigen woning in Roermondse wijk

Print
‘Goedkope’ renovatie eigen woning in Roermondse wijk

De Roermondse wijk Sterrenberg. Afbeelding: John Peters

Huiseigenaren in de buurt Sterrenberg van de Roermondse wijk Donderberg kunnen tegen zeer gunstige voorwaarden hun woning onder handen laten nemen.

Het gaat om het gebied tussen de Marsstraat en de Plutolaan. Hier liggen vooral sociale huurhuizen die de afgelopen jaren  zijn opgeknapt in het kader van het wijkontwikkelingsplan (WOP).

Speciale regeling
In de loop der tijd zijn er ook woningen aan huurders verkocht. Om te voorkomen dat het particulier bezit uit de toon valt bij de gerenoveerde huizen, is er een speciale regeling voor woningeigenaren in het leven geroepen, meldt Roermonds wethouder Gerard IJff.

Als ze de buitenkant van hun huis laten schilderen krijgen ze de kosten tot een maximum van 3000 euro vergoed. Er gelden volgens IJff wel voorwaarden qua kleurkeuze, omdat de huizen in het straatbeeld moeten passen.  Om te voorkomen dat het geld voor andere doeleinden wordt gebruikt, deponeert de gemeente het bij een notaris, die na voltooiing van de klus de rekening betaalt.

Gunstige lening
Huiseigenaren in hetzelfde gebied die hun woning willen verduurzamen door isolatie van dak en of gevels, kunnen via de gemeente een gunstige lening (1,4 procent rente uitgesmeerd over 15 jaar) krijgen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.  Maximaal kan 17.000 euro worden geleend. Een en ander wordt bekostigd uit het voor 2018 beschikbare budget voor het wijkontwikkelingsplan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen