Fortuna verspeelt koppositie na pijnlijk verlies op eigen veld

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Fortuna Sittard verkeert in een vormdip. Na de zeperd in Dordrecht ging de ploeg van trainer Sunday Oliseh vrijdagavond in eigen huis onderuit tegen FC Emmen: 1-2.

Door de tweede nederlaag op rij zakt Fortuna op de ranglijst van de koppositie naar de derde plek. NEC en Jong Ajax wonnen en halen de Limburgers in.

Fortuna wilde zich revancheren voor de 3-0 nederlaag een week eerder in Dordrecht, maar kreeg al binnen tien minuten het deksel op de neus van Emmen. Dat verraste met een hoekschop, die niet voor het doel werd geslingerd, maar op randje zestien werd gedropt bij Anco Jansen. Hij had alle tijd om er met een droge schuiver 0-1 van te maken.

Fout op fout
Bij de thuisclub ging alles fout wat maar fout kon gaan, terwijl Emmen precies wist hoe het de koploper moest bespelen. Dat resulteerde in de 0-2. Uit de kluts kwam de bal bij Alexander Bannink, die 'm vanuit de lucht direct op de slof nam en scoorde.

Oliseh, normaal zeer aanwezig langs de zijlijn, deed alleen van zich spreken door te wisselen. Bij aanvang van de tweede helft had hij alle wisselmogelijkheden opgebruikt. Fortuna begon echter pas zijn draai te vinden nadat Emmen drie opgelegde kansen op de genadeklap had gemist.

Slordigheid
Het vuur laaide eindelijk weer iets op bij de Sittardenaren. De slordigheid bleef, maar er werd tenminste weer gevochten. Uit een vrije trap van Lisandro Semedo knikte Finn Stokkers de aansluitingstreffer binnen. De opleving duurde niet lang. Grote kansen op de gelijkmaker bleven uit.