MVV in vrije val na nieuw verlies

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

MVV komt steeds meer terecht in een neergaande spiraal. De Maastrichtenaren waren vrijdagavond in eigen huis machteloos tegen De Graafschap (1-3) en zakten naar de veertiende plaats.

MVV kreeg al snel na de aftrap een flinke klap. Doelman Verrips tikte in de vijfde minuut Diemers aan, waarna arbiter Pol van Boekel resoluut naar de stip wees. Verrips kwam er met een gele kaart vanaf, maar was kansloos tegen de strafschop van Sjoerd Ars: 0-1.

Achtervolging
De ploeg van Ron Elsen moest dus direct in de achtervolging. MVV zocht de aanval, probeerde De Graafschap pijn te doen via de snelle Okita op de vleugel, maar in de afronding ontbraken geluk en finesse. Een doelpunt van Ogunjimi werd wegens buitenspel afgekeurd, een listige boogbal van Samy Mmae werd door doelman Bednarek over de lat getild.

Genadeloos
En waar MVV de kansen miste, sloeg De Graafschap hard en genadeloos toe. Ars kopte na dik een half uur zijn tweede treffer binnen: 0-2. Vrijwel direct moest hij met een blessure van het veld. Niet lang daarna deed de thuisclub eindelijk iets terug. Okita verzilverde een snelle, soepele aanval: 1-2. Maar het antwoord van De Graafschap kwam direct, via invaller Serrarens: 1-3.

Onmachtig
Na rust was MVV volkomen onmachtig, waar de Graafschap het verder wel geloofde. Okita, de enige MVV-aanvaller met dreiging, liet met een vlammend schot nog even van zich horen, maar de wedstrijd bloedde daarna dood.