Roda-coach Molenaar moet sleutelen aan defensie

Print
Roda-coach Molenaar moet sleutelen aan defensie

Afbeelding: ANP Pro Shots

Door het vertrek van Frederic Ananou moet Roda-trainer Robert Molenaar sleutelen aan zijn defensie aan de vooravond van de thuiswedstrijd zondag tegen Excelsior.

Chris Kum lijkt de meest aangewezen vervanger. Ook Daryl Werker komt in aanmerking, maar de verdediger uit eigen jeugdopleiding kreeg recent knieklachten. Werker heeft al geruime tijd een scheurtje in zijn meniscus, maar kon daarmee tot voor kort zonder problemen spelen.

Blessures
De aanvallers Celestin Djim en Mitchel Paulissen en verdediger Ashton Götz ontbreken met slepende blessures. Captain Adil Auassar en Mario Engels hadden deze week last van lichte pijntjes, maar zijn op tijd weer fit.

Kracht
Molenaar wil aanknopen bij het spel van vorige week, toen Roda bij vlagen FC Twente diep in de defensie drukte. Maar hij waarschuwt ook voor de kracht van Excelsior, dat dit seizoen boven verwachting presteert. "Ze hebben ervaren spelers en kunnen dominant zijn aan de bal. Ze hebben ook diverse specialisten voor spelhervattingen."

Vermoedelijke opstelling Roda: Jurjus, Dijkhuizen, Auassar, Kum, Vansteenkiste, Gnjatic, Gustafson, Engels, Rosheuvel Schahin, Avdijaj.