Baas failliete zorginstelling Virenze beschuldigd van fraude

Print
Baas failliete zorginstelling Virenze beschuldigd van fraude

Afbeelding: De Limburger/Mitchell Giebels

Gronsveld - Zorginstelling Virenze in Gronsveld, die in december failliet ging, heeft begin 2017 vierhonderd hulpverleners de opdracht gegeven behandelminuten bij te schrijven in hun agenda’s van 2016.

Dat blijkt uit een interne mail die het dagblad Trouw in handen heeft. Oud-werknemers van Virenze noemen dit fraude. Wie meer behandeluren schrijft, declareert ook meer tijd bij zorgverzekeraars en gemeenten. Dat leidt niet in alle gevallen tot extra vergoeding, maar soms wel.

Eis accountant
Volgens bestuurder Frans Kochen was ‘beter tijd registreren’ een eis van een externe accountant. Een paar behandelaren denken dat Kochen probeerde op deze manier bedrijfskosten van dat jaar die onder ‘overige uren’ vielen, af te wentelen op zorgverzekeraars en gemeenten. Zelf ontkent hij dat.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →