Baas failliete zorginstelling Virenze beschuldigd van fraude

Print
Baas failliete zorginstelling Virenze beschuldigd van fraude

Afbeelding: De Limburger/Mitchell Giebels

Gronsveld - Zorginstelling Virenze in Gronsveld, die in december failliet ging, heeft begin 2017 vierhonderd hulpverleners de opdracht gegeven behandelminuten bij te schrijven in hun agenda’s van 2016.

Dat blijkt uit een interne mail die het dagblad Trouw in handen heeft. Oud-werknemers van Virenze noemen dit fraude. Wie meer behandeluren schrijft, declareert ook meer tijd bij zorgverzekeraars en gemeenten. Dat leidt niet in alle gevallen tot extra vergoeding, maar soms wel.

Eis accountant
Volgens bestuurder Frans Kochen was ‘beter tijd registreren’ een eis van een externe accountant. Een paar behandelaren denken dat Kochen probeerde op deze manier bedrijfskosten van dat jaar die onder ‘overige uren’ vielen, af te wentelen op zorgverzekeraars en gemeenten. Zelf ontkent hij dat.
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen