VVV weer stap dichter bij lijfsbehoud

Print
VVV weer stap dichter bij lijfsbehoud

Afbeelding: Pro Shots

VVV heeft zaterdagavond in Breda de uitwedstrijd tegen NAC met 0-1 gewonnen. Lennart Thy kroonde zich een dik kwartier voor tijd tot man van de wedstrijd.

De zege betekent dat de ploeg van Maurice Steijn momenteel op 26 punten staat na twintig duels. 

Rutten
Moreno Rutten moest in Breda op het laatste moment afhaken met een hamstringblessure. De rechtsback werd vervangen door Tristan Dekker.

Saaie eerste helft
De eerste helft speelde zich vooral af op de helft van VVV, maar NAC kon nauwelijks gevaar stichten. Het enige moment dat de ploeg van de geschorste Stijn Vreven - die op de tribune zat en vervangen werd door zijn assistent Rob Penders – op 1-0 leek te komen was toen Manu Garcia door de Venlose defensie soleerde, maar kracht tekort kwam om het Lars Unnerstall moeilijk te maken. Het schot van de Spaanse huurling was niet meer dan een rollertje.

Vlak voor rust kwam Danny Post in de ploeg voor de geblesseerde Tristan Dekker. Dat betekende dat Damian van Bruggen op de plaats van Dekker kwam te spelen en Post op het middenveld erbij kwam.

Mijlpaal Opoku
Na rust bracht Maurice Steijn Johnatan Opoku in de ploeg voor Torino Hunte. Het betekende de tweehonderdste wedstrijd voor Opoku in het betaald voetbal. VVV kwam meer aan voetballen toe en was binnen tien minuten gevaarlijk via hem en Vito van Crooij.

Duitse tandem brengt zege
Twintig minuten voor tijd kwam de eerst echte mogelijkheid voor NAC toen Rai Vloet de bal binnen leek te koppen, maar Unnerstall met een uiterste inspanning de bal nog tegen de paal kon tikken. Een minuut later juichten de spelers van VVV nadat Opoku de bal wel binnenknikte, maar deze werd afgekeurd wegens een overtreding. Lang hoefden de Venlonaren niet te treuren, want Lennart Thy was een minuut later verantwoordelijk voor de 0-1.

Opstootje 
In de slotfase van de wedstrijd ontstond er nog een opstootje toen een uitbal werd vastgehouden in de dug-out van VVV. Manu Garcia wilde de bal pakken waarna de NAC-speler het aan de stok kreeg met spelers van VVV en coach Maurice Steijn. Scheidsrechter Manschot en zijn assistenten suste de boel en deelde uiteindelijk geen kaarten uit.