’s Middags geopereerd, ’s avonds prins in Tegelen

Print
Tegelen centrum - Een prins die op de dag van zijn uitkomen om 12 uur ’s middags wordt geopereerd aan zijn blinde darm, om 15.00 uur in het ziekenhuis uit zijn narcose ontwaakt, maar ’s avonds toch – met de naalden van het infuus nog in zijn lichaam – op de bühne staat om zich aan het volk te presenteren.

Het mag dan misschien niet het gedroomde scenario zijn voor de vastelaovesvierders van VV D’n Oeles in Tegelen, het moge wel duidelijk zijn dat hun 6x11 jubileumprins Don Willems een echte held is.

Pijn
“Op donderdag, traditiegetrouw houden we dan de laatste vergadering met onze nieuwe prins voordat hij wordt uitgeroepen, had Don al veel pijn en had hij last van misselijkheid”, vertelt voorzitter Roland Truijens van D’n Oeles zaterdagavond. “We hebben hem toen vroeg naar huis gestuurd met het advies om goed uit te rusten.” Op vrijdagmiddag heeft de nog steeds zieke (bijna) Oelesprins zich bij de huisartsenpost gemeld. Hij krijgt medicijnen en mag weer naar huis. Op de vrijdagavond voor zijn proclamatie wordt ook deze 66ste Oelesprins traditiegetrouw aan de rest van de vereniging voorgesteld. 

Ziekenhuis
Truijens: “Ook daar is Don nog bij geweest, maar hij had heel veel pijn en kon gewoon niet lang blijven.”  Eenmaal thuis gaat het echt mis. Daarop heeft prins Don zich andermaal bij het Venlose ziekenhuis gemeld. Die vrijdagavond is hij ook meteen opgenomen.

Blinde darm
“Op zaterdagmiddag om 12 uur is hij aan zijn blinde darm geopereerd”, vertelt de voorzitter van D’n Oeles verder. “Om 15.00 uur is hij wakker geworden uit de narcose.” Vervolgens is er uitgebreid overleg met de behandelend chirurg geweest, want patiënt Willems wilde koste wat kost diezelfde avond nog bij zijn eigen proclamatie aanwezig zijn. Voorzitter Truijens: “Het Venlose ziekenhuis heeft er echt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat onze prins een uurtje of twee bij ons op de bühne heeft kunnen staan op zaterdagavond. Hij mocht even weg, maar moest wel uiterlijk om 12 uur weer in het ziekenhuis zijn van de artsen. Ik vind het heel mooi voor hem dat hij er toch bij heeft kunnen zijn. Hij heeft hier een half jaar naartoe geleefd.”

Programma
Hoewel de prins van D’n Oeles op de zondag na zijn uitkomen eigenlijk een vol programma moet afwerken, ligt prins Don I alweer in het ziekenhuis. Daarna moet hij een paar dagen rust nemen en weer op krachten zien te komen.   

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →