ABN AMRO opnieuw getroffen door DDoS-aanval

Print
ABN AMRO opnieuw getroffen door DDoS-aanval

Afbeelding: ANP

ABN AMRO is opnieuw getroffen door een zogenoemde DDoS-aanval, waardoor de bank kampt met een storing van diensten. Medewerkers van de bank zijn hard bezig een oplossing te vinden voor de problemen, aldus een woordvoerder.

Rond 12.00 uur zondagmiddag begon de DDoS-aanval, die nog steeds gaande is. Hierbij wordt een internetsite bestookt met grote hoeveelheden dataverkeer zodat de server overbelast raakt en de website moeilijk of helemaal niet te bereiken is. Klanten kunnen hierdoor moeilijk of niet gebruik maken van diensten zoals internetbankieren, mobiel bankieren en iDeal.

Op zaterdagavond werd de bank ook al getroffen door zo'n aanval. Volgens de woordvoerder begon die aanval rond 20.00 uur en duurde tot na middernacht. Zondagochtend meldde de bank dat de problemen waren verholpen. Detailhandel Nederland heeft in reactie op de storing laten weten zich steeds meer zorgen te maken om de stabiliteit en betrouwbaarheid van het betalingsverkeer.

Volgens de woordvoerder van ABN AMRO betreft het geen hack. De veiligheid van klantdata is daardoor nooit in gevaar geweest, zegt ze. Wanneer de problemen verholpen zijn, is onduidelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →