Roda JC beleeft topweekend en slaat kloof met hekkensluiter

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Met een cruciale zege heeft Roda JC een kloof van vier punten geslagen met hekkensluiter Sparta en aansluiting gevonden bij de overige concurrenten in de degradatiestrijd. De Kerkradenaren versloegen zondag Excelsior in eigen huis met 2-1.

Beide ploegen maakten er vanaf de aftrap een open wedstrijd van, met aanvalsgolven over en weer. Na het levendige eerste kwartier viel het Parkstad Limburg Stadion plots stil. Uitgerekend Dani Schahin, de beste kopper van Roda JC, liet zich bij een vrije trap van Hicham Faik in de lucht aftroeven door Milan Massop: 0-1. 

Aangeslagen
Roda was zichtbaar aangeslagen en had tijd nodig om zich terug in de wedstrijd te vechten. Pas na een half uur kwamen de eerste grote kansen voor de thuisclub. Vancamp kopte in riante positie naast, Avdijaj kogelde de bal na een fraaie aanval een meter over. Op slag van rust was het dan toch raak. Na een knappe actie van Rosheuvel schoof Vancamp koel de gelijkmaker in het doel: 1-1. Het was de eerste eredivisietreffer van de 19-jarige aanvaller.

Sidderen
Direct na rust kreeg Avdijaj een enorme kans om Roda op voorsprong te brengen, maar hij faalde.  Even later sloeg Schahin wél toe. Na een voorzet van alweer Rosheuvel kopte hij Roda op voorsprong: 2-1. Excelsior moest ditmaal in de achtervolging en liet de 11.000 toeschouwer enkele keren sidderen. Maar Roda gaf de dure overwinning niet meer uit handen. In blessuretijd moest Excelsior-captain Luigi Bruins nog met rood van het veld.