VenloStormt komt met maatregelen voor extra veiligheid

Print
VenloStormt komt met maatregelen voor extra veiligheid

Afbeelding: Stefan Koopmans

Niet meer ‘stormen’ in het centrum van Venlo en Blerick. Zo werkt VenloStormt aan een nog veiliger evenement. Ook komt er een keuring voor alle hindernissen.

Het evenement VenloStormt mijdt voortaan de centra van Venlo en Blerick, hindernissen worden alleen nog gebouwd op de Maasboulevard en in de uiterwaarden van de Maas.

Keuring
Die hindernissen worden van tevoren gekeurd door de onafhankelijke brancheorganisatie voor stormlopen OCR International. En de organisatie legt volledig de focus op Venlo en stopt met de organisatie van stormlopen in Roermond en Heerlen.

Meer veiligheid
"We willen nog meer veiligheid afdwingen en dat betekent je als organisatie alle complicerende factoren moet elimineren. Hoe pijnlijk dat soms ook is", stelt organisator Jeroen Kouwenberg.

VenloStormt wil vooruitkijken na de dramatische editie van vorig jaar waarbij deelneemster Gitte Leurs uit Buchten verongelukte. VenloStormt kan ook vooruitkijken, nu onderzoek heeft uitgewezen dat de organisatie niets te verwijten valt. 

Niet verwijtbaar
Volgens justitie heeft de organisatie van VenloStormt niet verwijtbaar onvoorzichtig gehandeld. Dat concludeerde het Openbaar Ministerie (OM) vorige maand na onderzoek naar het ongeval. Wel had de glijbaan waar ze vanaf gleed veiliger moeten zijn. Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) deed alleen onderzoek naar de rol van de gemeente Venlo. Die heeft volgens het IFV een forse inspanning geleverd om een veilig evenement te organiseren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →