Opgepakte jongens voor ernstig kei-ongeluk zijn vrienden van elkaar

Print
Opgepakte jongens voor ernstig kei-ongeluk zijn vrienden van elkaar

Dit bleef er van de auto over na het ernstige ongeluk. Afbeelding: Politie Oost Brabant

De politie in Brabant heeft een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar het tragische ongeluk in Schijndel, waar expres een kei op de weg werd gelegd.

Hierdoor werd een ongeluk veroorzaakt waarbij een zwangere vrouw een incomplete dwarslaesie opliep. In totaal zijn er nu drie verdachten aangehouden. Twee jongens van 17 en een jongen van 19.

Vrienden
De tweede verdachte, een 19-jarige man uit Schijndel, werd zaterdagochtend in zijn woning aangehouden. Gaandeweg kwam de derde verdachte in beeld. Het gaat om een 17-jarige man, eveneens uit Schijndel. De drie verdachten zijn vrienden van elkaar.

Of nog meer aanhoudingen volgen,  kan een woordvoerster van de politie nog niet zeggen. "Dat hangt af van de ontwikkelingen in het onderzoek." De drie verdachten blijven voorlopig vastzitten voor verhoor. Ze worden beiden verdacht van poging tot doodslag door het opzettelijk neerleggen van de steen. 

Zwanger
In juni vorig jaar reed de 33-jarige Tynni Habraken, op dat moment tien weken zwanger, midden in de nacht tegen de steen aan, kreeg een klapband, botste tegen een boom en liep een incomplete dwarslaesie op. Het is niet zeker of ze ooit nog kan lopen.

Eind vorig jaar maakte de politie bekend dat ze in deze zaak in het bezit was van bruikbare DNA-sporen. Deze waren gevonden op een van de keien die op de weg lagen. Vermoedelijk hebben deze sporen geleid tot de arrestatie van de 17-jarige jongen. Het is nog niet bekend wat zijn motief zou zijn geweest.

Het kindje van Tynni en haar man Stephan werd wonder boven wonder begin deze maand gezond geboren. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →