Michel Hendrix tweede bij Jumping Amsterdam

Print
Michel Hendrix tweede bij Jumping Amsterdam

Michel Hendrix in actie tijdens Jumping Amsterdam. Afbeelding: ANP

Springruiter Michel Hendrix uit Kessel heeft zondag bij Jumping Amsterdam de tweede plaats in de wacht gesleept.

De hoofdprijs ging naar Marc Houtzager. Hij won met zijn paard Sterrehof's Calimero de Grote Prijs van Amsterdam door foutloos te blijven in de barrage.

Foutloos
Hendrix eindigde met Baileys op de tweede plaats en Michael Greeve (Whitney Bb) maakte er een volledig Nederlands podium van. Hendrix en Greeve lieten evenals Houtzager alle balken liggen in de barrage, maar waren in tijd langzamer. De winnaar verdiende ruim 26.000 euro in de RAI.

De afsluitende wedstrijd bij het Amsterdamse springconcours gaf een zeldzaam beeld in de finale. Alle vijf deelnemers in de barrage waren afkomstig uit Nederland. Frank Schuttert (Chinati's Champion) werd vierde, Kevin Jochems (Captain Cooper) vijfde. Schuttert ging als snelste over de hindernissen, maar verspeelde de zege door één springfout.

Publiek
Houtzager genoot van zijn overwinning. "Jumping Amsterdam is een fantastisch parcours, het publiek leeft geweldig mee", zei de ruiter uit Rouveen na afloop. "Tussen hindernissen één en twee maakte ik een galopsprong minder dan Michel Hendrix en verder kon ik overal mooi doorrijden. Super mooi om te winnen."

Topruiter Maikel van der Vleuten ontbrak in de Grote Prijs. Zijn paard Salomon liep een peesblessure op aan het rechter voorbeen doordat het dier zich verstapte in de springwedstrijd op zaterdagavond. Van der Vleuten brak een middenhandsbeentje omdat zijn hand dubbelklapte op de manenkam van zijn paard. De organisatie van Jumping Amsterdam meldde zondag dat paard en ruiter het goed maakten en dat Salomon weer volledig kan herstellen na een periode van rust en begeleiding.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →