Onenigheid over ‘geldverspillende’ verkiezingsfilmpjes

Print
Onenigheid over ‘geldverspillende’ verkiezingsfilmpjes

Afbeelding: iStock

Een oproep van de SP Kerkrade aan partijen om hun promotiefilmpjes zelf te betalen, heeft voor de nodige verbazing gezorgd bij verschillende andere partijen en burgemeester Jos Som.

De SP vindt het feit dat partijen een verkiezingsfilmpje kunnen laten maken op kosten van de gemeente verkwisting van gemeenschapsgeld.

"Het geld hoort aan een buurt, de zorg of armoede besteed te worden. Niet aan filmpjes die 600 euro per stuk kosten”, zegt fractievoorzitter Marianne Laumann. "Wij maken ons filmpje zelf en we roepen anderen partijen op ons voorbeeld te volgen.”

Verrast
De actie zorgt voor verbazing bij verschillende partijen en burgemeester Jos Som: "Ik ben verrast en vind het ongepast. Het is nota bene een initiatief vanuit de partijen zelf geweest. Het was een van de ideeën om burgers meer bij de politiek te betrekken. Net als drie debatten, een krant en verkiezingsborden. Dat is in gezamenlijkheid besloten. En nu komen ze ineens hiermee."

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →