Bruno Mars grote winnaar Grammy's, Clinton verrast met Trump-geintje

Print
Bruno Mars grote winnaar Grammy's, Clinton verrast met Trump-geintje

Bruno Mars ontvangt zijn Grammy voor beste album. Afbeelding: AFP/Timothy A. Clary

De Amerikaanse zanger Bruno Mars en zijn landgenoot de rapper Kendrick Lamar hebben de meeste onderscheidingen gekregen bij de jaarlijkse Grammy Awards, de Amerikaanse muziekprijzen.

Mars haalde de meeste beeldjes (zes) binnen en Lamar mocht vijf onderscheidingen in ontvangst nemen.

Beste lied
Mars won onder andere de prijs voor het beste lied van het jaar met That's What I Like. De zanger die komende zomer op Pinkpop staat, pakte ook de hoogste eer voor beste album en plaat van het jaar met 24K Magic. Lamar pakte de prijzen vooral in de categorie rap/hiphop.

Jay Z, die vooraf de meeste nominaties in de wacht sleepte, moest het uiteindelijk zonder Grammy's stellen.

Hillary Clinton
Naast de vele optredende artiesten bij de Grammy's was er ook Hillary Clinton die opzien baarde met een optreden tijdens de show. Ze las het publiek in een vooraf opgenomen sketch met presentator James Corden voor uit het controversiële boek Fire And Fury, het kritische boek over de Amerikaanse president Donald Trump.

Familie boos
De familie van Trump en leden van zijn regering bekritiseerden vrijwel meteen het optreden van Clinton. Donald Trump Jr., de zoon van de president tweette: "Een fakenews-boek voorlezen bij de Grammy's lijkt op een mooie troostprijs voor het verliezen van het presidentschap. Hoe meer Hillary op tv verschijnt, hoe meer de Amerikanen realiseren hoe geweldig het is om Donald Trump als president te hebben."