Roda wil snel nieuwe centrale verdediger halen

Print
Roda wil snel nieuwe centrale verdediger halen

Afbeelding: ANP Pro Shots

Roda JC hoopt nog voor het sluiten van de winterse transfermarkt (1 februari) een vervanger aan te trekken voor Frederic Ananou, die naar Ingolstadt is vertrokken.

De Kerkraadse club wil de selectie zo snel mogelijk met een centrale verdediger op peil brengen. Rens van Eijden (AZ) en Dario Dumic (FC Utrecht) werden eerder aan Roda gelinkt. 

Werker
Roda is op personeel gebied kwetsbaar in het hart van de defensie. Daryl Werker voetbalt al lange tijd met een scheurtje in de meniscus. Daar heeft hij momenteel geen noemenswaardige last van, maar na afloop van het seizoen gaat hij direct onder het mes. "In het belang van Roda wacht ik met die operatie", zegt Werker. "Ik kan de knie niet optimaal buigen, maar voor de rest kan ik gewoon voetballen." 

Niettemin is de knie van de Limburgse verdediger een risico. Zo haakte Werker begin januari bij een oefenwedstrijd tegen Kortrijk uit voorzorg af toen hij pijn aan het gewricht voelde. 

Injectie
Een andere centrale verdediger, Chris Kum, kreeg volgens coach Robert Molenaar een injectie nadat hij de afgelopen week licht geblesseerd was geraakt. Hij zat zondag negentig minuten op de bank. Kum had kunnen spelen, maar de medische staf achtte dat niet verstandig. Molenaar: "We moeten ook aan de lange termijn denken."