Robin Frijns voor Audi naar DTM-klasse

Print
Robin Frijns voor Audi naar DTM-klasse

Afbeelding: Audi Motorsport

Robin Frijns rijdt nog dit jaar DTM, de gerenommeerde Duitse toerwagenklasse, voor Audi Sport. Frijns (26) neemt de plek in van Mattias Ekström, die na zeventien jaar afscheid neemt van de Duitse raceklasse.

De tweevoudig DTM-kampioen maakte zijn vertrek maandag bekend tijdens een persbijeenkomst in Salzburg. Audi liet daarop weten dat Frijns het stoeltje van de Zweed overneemt. Frijns is al sinds 2015 met een Audi actief in de GT’s en maakte in 2013 voor het eerst kennis met een DTM-bolide van het merk uit Ingolstadt tijdens een testsessie op het circuit van Valencia.

Sterke indruk
"Robin liet toen al een sterke indruk op ons achter en we hebben hem sindsdien niet uit het oog verloren", zegt Audi-motorsportbaas Dieter Gass. "Achter het stuur van de Audi R8 LMS heeft hij laten zien wat hij in huis heeft en ook in onze Formule E-simulator heeft hij zeer goed werk voor ons verricht."

Bewezen
Gass hoopt op een sterk debuut van Frijns in de DTM. "Dat je als nieuweling in de DTM om de titel kan meestrijden heeft René Rast afgelopen jaar wel bewezen. Robin heeft enorm veel potentie en Audi staat er qua coureurs goed op komend DTM-seizoen."

Frijns reed afgelopen weekend nog in de 24 uur van Daytona en is nu onderweg naar Australië voor de Bathurst 12 uursrace.