Waylon in 'halve finale des doods' op Songfestival

Print
Waylon in 'halve finale des doods' op Songfestival

Afbeelding: AD/Sander Koning

Nederland en Waylon hebben het uiterst beroerd getroffen bij de loting voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar.

De zanger, wiens lied nog niet bekend is, treft in de tweede halve finale traditioneel zeer sterke landen Rusland, Zweden, Oekraïne, Hongarije en Roemenië.

Favoriet
Op donderdag 10 mei moet Waylon in Lissabon ook nog zien af te rekenen met het favoriete Australië en landen met een over Europa verspreide achterban zoals Moldavië, Roemenië en Servië.

Om de opgave nog moeilijker te maken zingt Waylon in de eerste helft van de show, waar het slotdeel steevast kansrijker wordt geacht. Enige voordeel is dat Nederland in de tweede halve finale één tegenstander minder heeft dan de landen in de eerste halve eindstrijd.

Lastig schema
Waylon moet van de 16 landen bij de eerste tien eindigen om door te gaan naar de grote finale van zaterdag 12 mei. Mocht dat lukken dan wacht Waylon in de laatste dagen een lastig schema van vrijwel non-stop repetities. De landen die op de dinsdag optreden hebben twee dagen extra om zich voor te bereiden.

Waylon maakt het nummer waarmee hij naar het Songfestival gaat op 10 maart bekend.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen