Belg brengt eigen gezin om het leven en pleegt zelfmoord

Print
Belg brengt eigen gezin om het leven en pleegt zelfmoord

De politie onderzoekt het familiedrama. Afbeelding: HLN/Tom Vierendeels

In de Belgische plaats Dworp zijn de lichamen aangetroffen van een vrouw en haar drie kinderen. Het gaat om de ex-partner en kinderen van een 39-jarige man, die maandagochtend in Sint-Jans-Molenbeek een einde maakte aan zijn eigen leven.

Tot op heden wijst alles erop dat de man eerst zijn ex en kinderen om het leven heeft gebracht en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd, meldt het Brusselse parket.

Brand
Het levenloze lichaam van de man werd maandagochtend aangetroffen in Sint-Jans-Molenbeek. Hulpdiensten moesten in actie komen vanwege een kelderbrand in een flatgebouw. Daarbij werd een gezin met kinderen en een volwassen persoon vanuit de kelder in veiligheid gebracht. Deze personen waren er niet ernstig aan toe.

Grote hoogte
De oorzaak van de brand ontdekte de brandweer in de kelder van het flatgebouw: een auto, vermoedelijk opzettelijk in brand gestoken. Achter het gebouw trof de politie het lichaam van een man aan die duidelijk van een grote hoogte was gevallen. Het bleek te gaan om de 39-jarige bewoner van een flat op de 20ste verdieping. Die flat bleek van binnenuit afgesloten te zijn. De man bleek de eigenaar van het in brand gestoken voertuig te zijn.

Drama
Pas enkele uren later kwam een tweede deel van het drama aan het licht. Toen de politie het nieuws van het overlijden van de dertiger ging melden aan diens ex-partner in Dworp, trof ze daar de vrouw en de drie kinderen levenloos aan.