Roda lijdt opnieuw verlies: bijna miljoen

Print
Roda lijdt opnieuw verlies: bijna miljoen

Afbeelding: ANP Pro Shots

Roda JC heeft vorig seizoen een verlies van 0,9 miljoen euro geleden. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de Kerkraadse club op de eigen site heeft gepubliceerd.

Volgens algemeen directeur Wim Collard zijn de oorzaken van het verlies onder meer de daling van de toeschouwersaantallen en ‘tegenvallers in de kosten’.

Korotaev
Roda streed vorig seizoen voortdurend tegen degradatie en wist pas op de valreep handhaving in de eredivisie af te dwingen. De club kreeg twee miljoen euro van investeerder Aleksei Korotaev en spendeerde dat bedrag volledig aan het aantrekken van zeven nieuwe spelers. Vier van hen werden aan het eind van het seizoen weer weggestuurd.

Bekertoernooi
Roda JC kampt al jaren met verliezen. Wel wordt elk seizoen het gat in de begroting kleiner. In het seizoen 2014/15 was het verlies 3,2 miljoen, in seizoen 15/16 was het 1,9 miljoen en vorig seizoen dus 0,9 miljoen. Ook deze jaargang dreigt Roda met een verlies te moeten afsluiten, erkent Collard. Dit kan mogelijk nog (deels) weggepoetst worden als de ploeg ver komt in het bekertoernooi. Die opbrengsten zijn niet begroot.

Meevaller
Ook de transferopbrengst van Frederic Ananou (bijna een half miljoen) is een meevaller, al zal mogelijk een deel van dat bedrag nog gebruikt worden om een vervanger aan te trekken.

Eigenaar Frits Schrouff heeft al diverse keren toegezegd dat hij de verliezen zal opvangen. Wel wil hij zo snel mogelijk zijn aandelen verkopen.