Dochter Van der Laan vraagt lievelingsnummer vader aan op 3FM

Print
De elfjarige dochter van de overleden Eberhard van der Laan zorgde gisteren voor een emotioneel moment op 3FM. Het meisje belde met dj Herman Hofman om het lievelingsnummer van de oud-burgemeester van Amsterdam aan te vragen: Rebellion (Lies) van de band Arcade Fire.

"Ik mis hem heel erg, maar ik vind het mooi om naar zijn lievelingsmuziek te luisteren.'' De deejay wist gisteren niet wat hem overkwam toen Eline van der Laan onverwachts inbelde om een nummer aan te vragen. Het jonge meisje wilde eigenlijk meedoen aan het zogenoemde 'allerkutste spelletje van de Nederlandse radio', waarbij ze een vraag goed zou moeten beantwoorden voordat Hofman het nummer zou draaien.

Ongepast
Hoewel Eline echt bereid was haar best te doen ('we hielden ook van spelletjes'), vond Herman dat nu ongepast. "Ik weet niet eens waar ik moet beginnen, Eline", zei de dj, die de tiener zelf had laten vertellen wie haar vader was en wanneer hij was overleden. "Het lijkt me niet meer dan logisch dat ik gewoon die track ga draaien."

Herinnering
Het nummer van de Canadese rockband was een favoriet van haar in oktober overleden vader. "Hij vond het heel erg mooi en daardoor vind ik het ook heel erg mooi", vertelde Eline. "Ik mis hem wel heel erg, maar ik vind het wel altijd mooi om naar zijn lievelingsmuziek te luisteren. Want dat geeft mij ook weer een mooie herinnering aan hem."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen