Limburgse carnavalszangeres naar ministeries in Berlijn

Print
Limburgse carnavalszangeres naar ministeries in Berlijn

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Van Ubachsberg naar Berlijn. Op uitnodiging van de Duitse carnavalsbond mag zangeres Tessa Schmeets (15) Limburg gaan vertegenwoordigen bij verschillende ministeries in Berlijn.

Zangeres Tessa Schmeets (15) uit Ubachsberg vliegt maandag naar Berlijn voor een ontvangst op verschillende Duitse ministeries. 
Op uitnodiging van de Duitse carnavalsbond (BDK) zal ze de Limburgse carnavalsjeugd vertegenwoordigen. Op het lijstje van deelnemers prijken onder meer de namen van het jeugdprinsenpaar van Aken, het Kinderdreigestirn van Keulen, een afvaardiging uit Salzburg en... Tessa Schmeets uit Ubachsberg, die tot nu toe vier keer in de finale stond van het Tiener Vastelaovend Kónkoer (TVK).

Avontuur
Het bijzondere avontuur begon een jaar geleden na een optreden in het Duitse Stolberg. Tessa werd aangesproken door Petra Müller, voorzitster van de BDK-jeugd en de Europese Carnavals Unie. Die vroeg haar mee te gaan naar Berlijn, als vertegenwoordiging van de Limburgse jeugd. "Ik dacht echt: wauw! Fantastisch toch. Echt een eer”, zegt Tessa. Volgens moeder Chantal was ze op de juiste plek op het juiste moment. "Via iemand van de BDK was ze in Stolberg terechtgekomen. Maar dat dat optreden tot dit avontuur zou leiden, had niemand verwacht.” De definitieve bevestiging kwam in december vorig jaar. „We kregen ’s avonds laat een berichtje van Petra dat het rond was”, zegt Chantal. "Toen hebben we Tessa toch maar even wakker gemaakt. Ze kon het niet geloven.” 

Ministeries
Tessa blijft drie dagen in Berlijn en zal daar zingen voor verschillende ministeries. "Gelukkig reageerde school heel positief. Dus ik mag gaan”, zegt ze met een lach. Grote vraag is of bondskanselier Angela Merkel er ook bij is. "Vorige week bij de volwassen afvaardiging was ze er”, weet vader Frans. "Maar ze heeft het natuurlijk hartstikke druk.”