‘Fortuna wil af van trainer Sunday Oliseh’

Print
‘Fortuna wil af van trainer Sunday Oliseh’

Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Aan het tijdperk Oliseh lijkt een snel een einde te komen. Vanuit de club komen duidelijke signalen dat wordt toegewerkt naar een breuk. Als opvolgers van de Nigeriaanse coach worden René Eijer en oud-Fortunees Kevin Hofland genoemd.

Fortuna Sittard wil af van trainer Sunday Oliseh. Dat zeggen verschillende goed ingevoerde bronnen binnen de club. 

Wachtkamer
René Eijer en Kevin Hofland zouden de beoogde opvolgers zijn. Eijer laat doorschemeren dat hij in de wachtkamer zit. "Als je zo’n kans krijgt, hoef je niet lang na te denken. Fortuna heeft op dit moment een prima team." Hofland – wiens contract bij de PSV-jeugd na dit seizoen afloopt – zegt niet op de hoogte te zijn van de interesse vanuit Sittard. "In november is wel met Fortuna gesproken over mijn toekomst."

Ongeschikt
De positie van Oliseh kwam zwaar onder druk te staan na de verloren wedstrijd tegen FC Dordrecht. Oliseh zei toen tegen FOX Sports dat slechts twaalf spelers in de selectie geschikt zijn voor de top van de eerste divisie. Hij werd vervolgens door de clubleiding op het matje geroepen. 

Afgelopen vrijdag onthield de coach zich nadrukkelijk van elke wijze van coaching tijdens het thuisduel met FC Emmen, dat opnieuw verloren ging. Dat kwam hem op nog meer kritiek te staan. Maandagmiddag leidde Oliseh wel gewoon de training.

Conflict
De verhouding tussen Fortuna-top en coach staat echter al veel langer op scherp. Oliseh kwam in conflict met stafleden en enkele spelers, die daarna ook het veld moesten ruimen. Op de harde aanpak is hij aangesproken door het bestuur. Tegelijk presteerde hij zeer goed met de Sittardenaren. Hij pakte onder meer een periodetitel.

2019
Fortuna ontkent desgevraagd dat met Oliseh – die in de belangstelling zou staan van een Duitse club – wordt onderhandeld over een vertrek. De geluiden dat het duo Eijer/Hofland klaarstaat om in te stappen zijn bekend, maar worden afgedaan als 'geruchten'. Oliseh, met een contract tot medio 2019, zelf wil tegenover De Limburger niet ingaan op zijn toekomst.