Sittard-Geleen plaatst kunstwerken bij rotondes

Impressie van het Kunstwerk “Eenheid in Verscheidenheid"© Gemeente Sittard-Geleen

Twaalf meter hoog worden de kunstwerken die deze week geplaatst worden bij drie invalswegen van Sittard-Geleen. Met de plaatsing van de kunstwerken wil de gemeente de uitstraling van de belangrijkste invalswegen verbeteren.

Erwin Schmidt

Sinds 2014 is door kunstenares Eleni Kamma met basisschoolleerlingen en bedrijven uit de regio gewerkt aan het ontwerp Eenheid in verscheidenheid. De bedoeling is de uitstraling van de invalswegen te verbeteren. Gekleurde kunststof bandenOm de hoge zuilen heen worden gekleurde kunststof banden gewikkeld van dyneema, een materiaal dat wordt geproduceerd door DSM. De opdracht bij het ontwerpen van de kunstwerken was dan ook om gebruik te maken van innovatieve materialen die in de regio worden gemaakt. Financiele bijdrageDSM Nederland draagt ook financieel bij aan de drie kunstwerken en leverde verder net als Euro Fibers uit Beek en Euro- Carbon uit Sittard specialistische kennis om de kunstwerken te kunnen oprichten. Overlast voor verkeerDe zuilen worden geplaatst bij de rotondes Rijksweg Noord/Elisabeth van Barstraat in Sittard, de Kerenshofweg/Westelijke Randweg in Geleen en Aldenhofweg/ Verloren van Themaatweg in Born. De wegen worden voor het plaatsen van de kunstwerken driemaal een halfuur afgesloten. Verkeer wordt omgeleid.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal