Sittard-Geleen plaatst kunstwerken bij rotondes

Print
Sittard-Geleen plaatst kunstwerken bij rotondes

Impressie van het Kunstwerk “Eenheid in Verscheidenheid" Afbeelding: Gemeente Sittard-Geleen

Geleen - Twaalf meter hoog worden de kunstwerken die deze week geplaatst worden bij drie invalswegen van Sittard-Geleen. Met de plaatsing van de kunstwerken wil de gemeente de uitstraling van de belangrijkste invalswegen verbeteren.

Sinds 2014 is door kunstenares Eleni Kamma met basisschoolleerlingen en bedrijven uit de regio gewerkt aan het ontwerp Eenheid in verscheidenheid. De bedoeling is de uitstraling van de invalswegen te verbeteren. 

Gekleurde kunststof banden
Om de hoge zuilen heen worden gekleurde kunststof banden gewikkeld van dyneema, een materiaal dat wordt geproduceerd door DSM. De opdracht bij het ontwerpen van de kunstwerken was dan ook om gebruik te maken van innovatieve materialen die in de regio worden gemaakt. 

Financiele bijdrage
DSM Nederland draagt ook financieel bij aan de drie kunstwerken en leverde verder net als Euro Fibers uit Beek en Euro- Carbon uit Sittard specialistische kennis om de kunstwerken te kunnen oprichten. 

Overlast voor verkeer
De zuilen worden geplaatst bij de rotondes Rijksweg Noord/Elisabeth van Barstraat in Sittard, de Kerenshofweg/Westelijke Randweg in Geleen en Aldenhofweg/ Verloren van Themaatweg in Born. De wegen worden voor het plaatsen van de kunstwerken driemaal een halfuur afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →