Fortuna ontkent ontslag Sunday Oliseh

Print
Fortuna ontkent ontslag Sunday Oliseh

Sunday Oliseh Afbeelding: AD/Koen Verheijden

Fortuna Sittard ontkent dat het afscheid heeft genomen van trainer Sunday Oliseh.

Voetbaltijdschrift VI meldde dinsdagochtend het ontslag van de oefenmeester. De Limburger meldde dinsdagochtend al dat Fortuna graag af wil van de trainer

Opvolging
Een vertrek van de 43-jarige Nigeriaan zou opvallend zijn. Zeker omdat Fortuna dit seizoen goed presteert. De Sittardenaren doen mee in de strijd om promotie en Oliseh bezorgde de club voor het eerst sinds 1995 weer een prijs met een periodetitel. Kevin Hofland en René Eijer zullen Oliseh opvolgen. Tegenover De Limburger ontkennen Eijer en Hofland echter dat ze zijn aangesteld.

Heibel
De positie van Oliseh kwam zwaar onder druk te staan na de verloren wedstrijd tegen FC Dordrecht. Oliseh zei toen tegen FOX Sports dat slechts twaalf spelers in de selectie geschikt zijn voor de top van de eerste divisie. Hij werd vervolgens door de clubleiding op het matje geroepen.

Kritiek
Afgelopen vrijdag onthield de coach zich nadrukkelijk van elke wijze van coaching tijdens het thuisduel met FC Emmen, dat opnieuw verloren ging. Dat kwam hem op nog meer kritiek te staan. Maandagmiddag leidde Oliseh wel gewoon de training.

Lees ook: 'Door z'n spelersgroep op tv te diskwalificeren, heeft Oliseh kwaad bloed gezet'