Ook vader in hoger beroep veroordeeld voor zoutzuurmoorden

Print
Ook vader in hoger beroep veroordeeld voor zoutzuurmoorden

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Hub L. uit Sittard is dinsdag door het gerechtshof in Den Bosch alsnog veroordeeld voor de zogenoemde zoutzuurmoorden. Hij kreeg in hoger beroep een celstraf opgelegd van zeven jaar voor het medeplegen van doodslag.

L. (63) was eerder door de rechtbank in Maastricht vrijgesproken. Zijn echtgenote Els (63) is veroordeeld tot zes jaar cel. Dochter Rachelle werd opnieuw vrijgesproken. 

Zoutzuur
De zaak draait om de moord door leden van de Sittardse familie L. op de Irakezen Mouhammed Al Jader in 2011 en Alan Gergeri in 2009. Hun lichamen werden opgelost in een ton met zoutzuur om ze te laten verdwijnen.

Gebrek aan bewijs
Moeder Els L. werd in 2013 tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op haar schoonzoon Al Jader. Haar zoon Maurice kreeg 13 jaar voor de moord op Gergeri. Echtgenoot Hub en dochter Rachelle werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het Openbaar Ministerie (OM) ging tegen die vrijspraken in beroep, en Els L. tegen haar veroordeling.

Huisvriend
Belangrijkste getuige in de zaak was huisvriend Ron van K., die zelf werd veroordeeld voor betrokkenheid bij het oplossen van de lichamen. Hij was aanwezig in de woning van de familie L. in Tudderen toen Al Jader werd omgebracht. Tien dagen nadat hij zijn celstraf had uitgezeten pleegde hij zelfmoord.

Aan de getuigenis van Ron van K. werd eerder al eens openlijk getwijfeld, onder meer door de prominente rechtspsycholoog Peter van Koppen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →