‘Drie verdachten in drugszaak Neer spoorloos’

Print
‘Drie verdachten in drugszaak Neer spoorloos’

Afbeelding: David Dunnaway

Neer - Volgens Theo S. (44) uit Swalmen en Torsten van de K. (39) uit Roermond zijn twee betrokkenen in de grote Neerse drugszaak, waarvoor zij in de cel zitten, spoorloos.

Het duo zou aan de politie zijn ontsnapt bij een inval in Neer op 14 augustus 2017. Het zou gaan om een Bulgaar en iemand van wie de twee alleen de voornaam, Harald, zeggen te kennen.  Een derde verdachte, een 21-jarige man uit Stuttgart, is voor de politie onvindbaar sinds hij in september korte tijd op vrije voeten kwam. 

Cel
Dat de politie op zoek is naar mogelijk meerdere betrokkenen bij deze grote drugszaak bleek dinsdagmorgen tijdens een tussentijdse rechtszitting in Roermond. Daar kregen S. en Van der K. te horen dat ze voorlopig  de cel moeten blijven.

Inval
De twee voortvluchtigen zouden op 14 augustus zijn ontkomen aan de politie toen die een inval deed in een huis aan Kinkhoven in Neer. Daarbij vond de politie bijna 36.000 xtc-pillen en 75 kilo grondstof voor deze partydrug. 

Ontkennen
Van der K. en S. blijven erbij dat ze niets van de grootschalige productie van drugs in afweten. Zij zouden die ochtend in augustus naar Neer zijn gegaan omdat in het huis van de bewoner Peter van D. (36) iets verplaatst moest worden. Van D. wordt gezien als medeplichtige in deze drugszaak. In zijn woning vond de politie bovendien een wapen en munitie. Van D. is op vrije voeten. Hij ontkent betrokkenheid bij misdrijven. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →