Politie pakt weer leden Satudarah op voor gijzeling en afpersing

Print
Politie pakt weer leden Satudarah op voor gijzeling en afpersing

Afbeelding: ANP

Geleen - De politie heeft dinsdagochtend vier mannen opgepakt voor de gijzeling en afpersing van een man uit Heerlen. Drie van hen zijn leden van motorclub Satudarah. In totaal zitten nu tien verdachten vast in het onderzoek naar een chapter van motorclub Satudarah in Geleen.

Het gaat om mannen uit Geleen, Maastricht en Hoensbroek van respectievelijk 26, 38 en 41 jaar oud. De vierde verdachte is een 38-jarige man uit het Belgische Riemst en geen lid van de motorclub.

Mishandeld
Het 52-jarige slachtoffer werd in december mishandeld en vastgehouden in een pand waar Satudarah clubavonden hield. In de zaak werden eerder al leden van de motorclub opgepakt. Die zes verdachten zitten nog steeds vast.

Lees ook: Politiemacht valt meerdere Satudarah-panden binnen

Geld
Bij de doorzoekingen van de woningen van de dinsdag opgepakte verdachten werden onder meer een deel van een vuurwapen, een mes, hennepsteken en kentekenplaten van een gestolen auto gevonden. Ook heeft de politie een geldbedrag en verschillende informatiedragers in beslag genomen.

Afgeluisterd
Onlangs onthulde De Limburger dat politie en justitie het Satudarah-honk in Geleen een tijdlang hebben afgeluisterd. Liefst 28 bijeenkomsten werden stiekem gefilmd. Op die beelden zou onder meer te zien zijn hoe iemand in 'bad standing' hardhandig uit de club werd gezet.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →