Limburgse vrouwen troggelen mannen tienduizenden euro's af via datingsite

© iStock

De politie heeft twee Limburgse vrouwen en twee mannen uit Eindhoven opgepakt die ervan worden verdacht dat ze zeker tien mannen op leeftijd van tienduizenden euro's hebben beroofd.

ANP

Ze legden contact via een datingsite, waarop ze zich voordeden als de 52-jarige Shirley.

VertrouwenNadat de afspraak was gemaakt, verschenen twee veel jongere vrouwen aan de deur. "Hét moment waarop alle alarmbellen moeten gaan rinkelen", aldus de recherche in Oost-Nederland, die de verdachten opspoorde. Maar de vrouwen wisten vaak toch het vertrouwen te winnen.

RookgordijnWat volgde was een verhaal over het beltegoed van een van de vrouwen dat moest worden opgewaardeerd. Als de man dat via zijn bank regelde, zouden ze hem direct contant terugbetalen. "Het eigenlijke doel is het opwerpen van een groot rookgordijn", aldus de politie. Uiteindelijk wisten de vrouwen hun slachtoffers, van tussen de 65 en 75 jaar, pinpassen afhandig te maken en pincodes te ontfutselen. Een van hen raakte 20.000 euro kwijt.

De opgepakte 'Shirleys' zijn een 25-jarige vrouw uit Posterholt en een 22-jarige vrouw uit Landgraaf. Hun mannelijke handlangers zijn 21 en 22 jaar en komen uit Eindhoven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal