Limburger doet emotionele oproep na aanrijding: 'Hoe gaat het met je?'

Print

Afbeelding: Google / AD

Wie is het meisje dat maandagavond werd aangereden nabij De Kuip in Rotterdam? Patrick Kranenbroek uit Roermond plaatste een emotionele oproep op zijn eigen Facebookpagina. Hij zag het ongeluk voor zijn neus gebeuren. 'Hallo lief meisje. Hoe heet je? Hoe gaat het met je?'

UPDATE: Kranenbroek meldt het meisje gevonden te hebben en bedankt Facebook-gebruikers voor het delen van zijn bericht. Dat gebeurde ruim 37.000 keer.

Door de lucht
Vanuit Roermond was Patrick samen met zijn broer onderweg naar de Vrienden van Amstel Live in Rotterdam Ahoy. Bij de rotonde voor De Kuip stopte hij voor een verkeerslicht, maar de auto voor hem had iets meer haast. Die raakte de pizzabezorgster met volle snelheid. De vrouw vloog met scooter en al door de lucht. De tweewieler landde op haar benen. De automobilist? Die scheurde er vandoor. 

Angst
Kranenbroek twijfelde geen moment, sprong zijn auto uit en ging naast haar zitten. Een voetganger belde 112. ‘Even was je niet aanspreekbaar. Toen opende je je ogen. Ze waren vol angst’, schrijft hij geëmotioneerd. Toen de politie en de ambulance arriveerden hebben de mannen afscheid genomen, maar vergaten ze de naam van de vrouw te vragen. Van het concert, waar ze zo naar uit hadden gekeken, konden ze nauwelijks genieten. De vraag hoe het met de scooterrijder ging, bleef maar door hun hoofd spoken.

Bescherming
Omdat de pizzabezorgster midden op een drukke weg lag, hebben ze haar zelfs nog voorzichtig van het wegdek gehaald. De auto van Kranenbroek was het enige wat hen bescherming bood. 

Dinsdagmiddag kreeg Kranenbroek contact met het meisje, zo laat hij weten in een update. "Het gaat goed met haar. Ze heeft alleen een pijnlijk been. Iedereen bedankt voor het delen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →