Weer storing bij ABN Amro door cyberaanval

Print
Weer storing bij ABN Amro door cyberaanval

Een man aan het Internet Bankieren met ABN Amro. Het telebankieren van de bank kampt met een storing door een DDoS-aanval. Afbeelding: ANP XTRA

ABN Amro kampte dinsdagavond wederom met een storing. Klanten hadden problemen met inloggen op Internet- en Mobiel Bankieren, meldde de bank op Twitter.

De getroffen diensten komen geleidelijk aan weer online.

Tweeduizend meldingen
Website allestoringen.nl ontving rond de klok van zes meer dan tweeduizend meldingen van een storing bij ABN Amro. De bank meldt op Twitter dat het weer om een DDoS-aanval gaat, net zoals in de afgelopen paar dagen. Het is nog niet bekend wanneer de services van de bank weer volledig online zijn.

Ook de ING Bank had een korte tijd last van technische problemen, waardoor MijnING, Mobiel Bankieren en iDEAL niet bereikbaar waren. De bank meldde om 18.50 uur dat de storing verholpen was. Ook hier was sprake van een 'kortstondige' DDoS-aanval. 

Grote aanval
Hackers troffen ABN Amro zondag met een grote aanval, waardoor de servers van de bank plat lagen. Via stukjes software op meerdere besmette pc's lieten computercriminelen tien- tot honderdduizenden computers tegelijk de site bezoeken. Daardoor begaven de systemen het.

Naast ABN Amro werden toen ook de ING Bank en de Rabobank getroffen door soortgelijke aanvallen. Ook de Belastingdienst en DigiD lagen korte tijd plat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →