Acuut gevaar: kastanjebomen moeten omgekapt

Print
Acuut gevaar: kastanjebomen moeten omgekapt

Afbeelding: iStock

Tegelen - De gemeente Venlo gaat met spoed zestien kastanjebomen aan de Kazernestraat in Blerick kappen.

De karakteristieke bomen vormen een acuut gevaar voor de omgeving, omdat ze door een plantenziekte en zwammen zodanig zijn verzwakt dat ze zomaar zouden kunnen omwaaien.

Verzorging
Dat de bomen lijden aan de besmettelijke kastanjebloedingsziekte was de gemeente al sinds 2015 bekend. Met wat extra verzorging hoopte de gemeente de bomen echter te kunnen behouden.

Stormen
Tijdens de laatste twee stormen bleek het tegendeel waar. Er vielen diverse grote takken uit de bomen. Dit was voor Venlo aanleiding om de conditie van de bomen te laten onderzoeken. Die bleek ronduit slecht. Voorts zijn de bomen afgetakeld en bovendien aangetast door zwammen. Daardoor is de kans dat er grote takken afbreken of dat de bomen omvallen, zeer groot geworden.

Nieuwe bomen
In het najaar worden nieuwe bomen in de Kazernestraat geplant. Omwonenden worden daarbij betrokken, zo meldt de gemeente.

Horst
Tijdens de storm twee weken geleden ontsnapte in Horst een vrouw en haar kind aan de dood toen een boom vlak naast hen neerviel. De zilverlinde bleek later te zijn aangetast door een schimmel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →