Verdachte van moord op Marleen Rütten vertrouwt rechtbank niet

Print
Verdachte van moord op Marleen Rütten vertrouwt rechtbank niet

Onderzoek na de moord op Marleen Rütten in 2015 Afbeelding: Luc Lodder

Kerkrade - De van moord verdachte Kerkradenaar Guus J. heeft weinig vertrouwen in de rechtbank Maastricht.

Net als zijn advocaat Marijn Zuketto mist J. de wil bij de rechtbank om op alle relevante vragen een antwoord te vinden in de zaak van de moord op Marleen Rütten, J.’s echtgenote.

Tijdstip
Zo is niet bekend geworden wat het exacte tijdstip van overlijden is van Rütten op 7 of 8 november 2015 in haar woning aan de Ursulinenhof. Zukketo: "Dat is van belang omdat J. het vanaf een bepaalde tijd niet meer gedaan kan hebben." Zuketto’s verzoek om een andere deskundige is afgewezen. Wat het tijdstip van overlijden betreft neemt officier van justitie David van Kuppeveld genoegen met een tijdsmarge van enkele uren.

Lees ook: Balkondeur vermoorde Marleen Rütten was open

Deuk
J.’s vertrouwen in het proces heeft een deuk opgelopen, stelde Zuketto dinsdag op de laatste regiezitting. De 63-jarige Kerkradenaar verscheen net als een maand geleden niet op de zitting. De rechtbank wees ook Zuketto’s verzoek af om DNA-deskundigen te laten bepalen welk scenario het meest waarschijnlijke is, dat van verdachte J. of dat van het Openbaar Ministerie. Zo’n onderzoek acht de rechtbank niet noodzakelijk. Ook zou dat het proces met circa drie maanden vertragen.

Brief
J.’s dochter, die alle zittingen bijwoont, heeft rechtbankvoorzitter Petra van Blaricum een brief geschreven over haar gevoel dat Van Blaricum iets tegen haar heeft, wat ze baseert op opmerkingen en ­gezichtsuitdrukkingen op de zittingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →