Lot van wethouder Jo Palmen blijft ongewis

Print
Lot van wethouder Jo Palmen blijft ongewis

Afbeelding: ANP

Het lot van wethouder Jo Palmen in de Brunssumse gemeenteraad blijft ongewis.

Moet de omstreden bestuurder weg als ook het tweede integriteitsonderzoek concludeert dat hij een risico vormt? Dat laten de Brunssumse bestuurspartijen in het midden.

Ze wilden zich dinsdagavond niet uitspreken over de vraag of ze zich neerleggen bij de uitkomsten van  de second opinion die bestuursrechtdeskundigen Arno Korsten en Douwe Jan Elzinga binnen enkele weken moeten afronden.

Laf
"Laf", sneerde VVD-raadslid Jack van Oppen. De coalitiepartijen kaatsten de bal terug: de landelijke partijen toonden zich volgens eerder laf door weg te lopen. Dat deden ze toen de lokale partijen een bestuurscommissie instelde die de dreigende fusie met andere gemeenten moet bevechten.

Wantrouwen
Dat zagen de landelijke partijen als een motie van wantrouwen. Ze trokken hun wethouders terug, waarna een coalitie van lokale partijen aantrad, met Jo Palmen (BBB Lijst Palmen ) en Jack Houben (PAK) als nieuwe wethouders. Palmen werd benoemd voordat een integriteitonderzoek naar hem was afgerond.  

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →