Zes jaar cel geëist tegen ‘geobsedeerde stalker’

Zes jaar cel geëist tegen ‘geobsedeerde stalker’

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Tegelen - Voor brandstichting, stalking, bedreiging en verduistering is dinsdag zes jaar cel geëist tegen Ruud V. (44) uit Venlo. Volgens de aanklager is hij geobsedeerd door zijn ex-vriendin.

Nadat zij hem aan de kant had geschoven voor een nieuwe liefde, voelde V. zich gekrenkt en ging hij haar belagen, aldus officier van justitie Sandra Kierkels.

Nachtmerrie
"Hij veranderde haar leven in een nachtmerrie die niet voorbij lijkt te gaan.” Als de rechtbank in Roermond geen lange celstraf oplegt, hoopt Kierkels op een langdurig gebieds- en contactverbod, zodat de vrouw en haar dochters zich veilig kunnen wanen. 

Van korte duur
Raadsvrouwe Jasmine Handring van V. vond de eis "buiten alle proporties”. Zij stelde dat de officier van justitie de meeste beschuldigingen niet hard kon maken en dat de stalking van korte duur was. Zij vroeg de rechtbank hooguit een voorwaardelijke straf op te leggen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →