IN BEELD: Prinses Beatrix viert 80e verjaardag

Het Koninklijk Huis heeft na een serie portretfoto's van prinses Beatrix woensdag ook beelden verspreid van de prinses met haar kleinkinderen en familie. De foto's zijn gedeeld ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Beatrix.
Print

Net als de portretfoto's zijn de beelden door fotograaf Jeroen van der Meyde genomen bij kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche, de plek waar Beatrix sinds 2014 woont.

Op twee foto's staat ze met haar acht kleinkinderen op het bruggetje naar de ingang van Drakensteyn. Op een derde foto voor het huis staan ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima, prins Constantijn en prinses Laurentien en prinses Mabel.

Besloten kring
Prinses Beatrix is woensdag tachtig jaar geworden. Ze viert haar verjaardag in besloten kring met familie en vrienden. Zaterdag doet ze dat nog eens over met een groter feest met genodigden in het Paleis op de Dam.

Wie de prinses 'persoonlijk' wil feliciteren kan terecht op de site van het Koninklijk Huis. Op de website is een speciaal felicitatieregister geopend.

Publieke aandacht voor het bereiken van de mijlpaal wenste de prinses niet. Verzoeken om interviews heeft ze weggewuifd. De NOS brengt daarom woensdagavond een programma over de jarige aan de hand van archiefbeelden en gesprekken met schrijver Geert Mak en journaliste Jutta Chorus, die in 2013 een kort geleden heruitgegeven boek over Beatrix uitbracht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee