Vincent van Gogh en Pro Persona onderzoeken bestuurlijke fusie

Print
Vincent van Gogh en Pro Persona onderzoeken bestuurlijke fusie

Afbeelding: Vincent van Gogh

Venray - Ggz-instelling Vincent van Gogh in Venray onderzoekt een bestuurlijke fusie met de Gelderse collega-organisatie Pro Persona.

De twee instellingen denken elkaar met zo’n samenwerking te kunnen versterken op het gebied van kennis, zorgvernieuwingen en inkoop.

Gedoe
Volgens een woordvoerster van Vincent van Gogh moet in de loop van dit jaar duidelijk worden of zo’n bestuurlijke fusie doorgaat of niet. Er wordt nadrukkelijk niet gekozen voor een volledige fusie van de twee organisaties. “We willen dat gedoe van samenvoegen niet. Dat zou ten koste gaan van de zorg en die willen we hoogwaardig houden.”

Specialismen
Vincent van Gogh is met jaarlijks gemiddeld 7000 cliënten de grootste ggz-aanbieder in Noord- en Midden-Limburg en delen van Noord-Brabant. Pro Persona is een nog grotere organisatie die met name in het zuidelijke deel van Gelderland (Arnhem, Nijmegen, Tiel en Ede) actief is. Onder de organisatie valt ook tbs-kliniek van de Pompe-stichting. “Een bestuurlijke samenwerking betekent ook dat we elkaar kunnen versterken in specialismen. De tbs-tak van Pro Persona is een voorbeeld. Maar ook de verslavingszorg van Vincent van Gogh.”

Mocht er groen licht komen voor een bestuurlijke fusie zal die per 1 januari 2019 ingaan. Voor personeel en patiënten veranderd er weinig tot niets. Alle merk- en bedrijfsnamen blijven bestaan. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →