Emotionele piloot vertelt in geuren en kleuren over mislukte kaping

Print
Emotionele piloot vertelt in geuren en kleuren over mislukte kaping

Afbeelding: Annemiek Mommers/Bert Jansen/ANP/iStock

De 54-jarige Colombiaan die met een helikopter topcrimineel Benaouf A. uit een gevangenis in Roermond moest bevrijden, heeft in een verhoor bekend.

Dat schrijft lokale televisiezender AT5. In de rechtbank sprak hij een deel van zijn verklaring echter weer tegen. Hij gaf woensdagmiddag aan dat hij helemaal niet kan vliegen met de helikopter die de daders als doelwit hadden. 

Voorschot
De Colombiaan zou 100.000 euro krijgen om een of meerdere gevangenen te bevrijden. 20.000 daarvan kreeg hij als voorschot.

Fiasco
De ontsnappingspoging op 11 oktober liep volledig in de soep. De politie was tot in elk detail op de hoogte van de plannen en wist er tijdig een stokje voor te steken. Meerdere verdachten werden aangehouden en een vluchtende verdachte kwam om het leven door een politiekogel in Oud-Roosteren.

Pruik
De mannen wilden op het voetbalveldje van de gevangenis in Roermond landen. De kapers beschikten over automatisch wapens. Als de ontsnapping niet zou lukken zou er ter plekke geschoten worden. Helikopterpiloot Alvaro kreeg een blonde pruik. De politie zou dan denken dat hij een vrouw was.